Docent PIE Metaal- Elektro en Installatietechniek

School

De Meerwaarde

Ingangsdatum

zsm

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

1,0

Functie omschrijving

Bij het profiel PIE worden de vakgebieden Metaaltechniek, Installatietechniek en Elektrotechniek samengevoegd. We zoeken een docent Metaaltechniek, die evt. ook in te zetten is bij Elektro- en Installatietechniek.

De afdelingen metaal, elektro en installatie zijn gestart met een nieuwe structuur die landelijk bekend staat onder de naam PIE. Binnen het profiel PIE komen verschillende facetten van metaal, elektro en installatie aan de orde. Bij het vmbo hechten wij er waarde aan dat leerlingen de keuze hebben om zich verder te kunnen specialiseren in één van de 3 richtingen.

Wat wij vragen

Als Techniek/ PIE docent heb jij kennis van algemene techniek of PIE (Produceren, Installeren, Energie) en breng jij deze graag over op de leerlingen. Je laat ze zien en ervaren welke rol techniek speelt in ons dagelijks leven en hoe technische problemen het beste opgelost kunnen worden. Jouw lessen zijn gericht op de praktijk maar je weet de theorie erachter ook duidelijk uit te leggen aan de leerlingen. Daarnaast weet je met jouw praktische en interactieve lessen leerlingen nieuwsgierig te maken naar het vak. En vooral, je laat de leerlingen de technische wereld zelf ontdekken. Kortom, de 4 kernwoorden: leren, doen, toepassen en ontdekken vatten jouw lessen samen. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Samen met collega’s uit andere vakrichtingen werk je aan techniekbreed en duurzaam onderwijs. 

Je bent een bevoegde en bevlogen docent PIE of eventueel bereid een tweedegraads bevoegdheid te halen.  Je bent in staat leerlingen in een veilige werkomgeving houvast en structuur te bieden. Je draagt zorg voor een overzichtelijke, ordelijke en ontwikkelingsgerichte sfeer in de groep. Je levert een professionele bijdrage aan de onderlinge samenwerking en aan een goede schoolorganisatie.

Met jouw enthousiasme weet je de theorie en praktijk op een aantrekkelijke en boeiende manier aan te bieden. Dankzij jouw affiniteit met het beroep en met de doelgroep, ben je in staat leerlingen te inspireren, te motiveren en te begeleiden. Ook bij hun individuele ontwikkeling. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en bent zelf veel bezig met innovaties. Tenslotte ben je een echte netwerker en kun je zo belangrijke contacten opbouwen en onderhouden in de branche.  

Wat wij bieden

Werken op De Meerwaarde betekent werken vanuit Christelijke waarden, zoals verwoord in de samenvatting van het identiteitsbeleid van De Meerwaarde. Om een geloofwaardig beeld te laten zien willen we dat medewerkers zich in woord en daad bewust zijn van hun rol als identificatie- en voorbeeldfiguren voor de leerlingen. We vinden het dan ook belangrijk dat zij pedagogisch en didactisch in overeenstemming met de Bijbelse visie handelen. Van medewerkers wordt daarom gevraagd dat zij instemmen met de grondslag van de school en ook meelevend lid zijn van een protestants-christelijke kerk, geloofsgemeenschap of gemeente. Bij de wervings- en selectiegesprekken wordt, naast geschiktheid voor de functie, geselecteerd op medewerkers die passen bij de identiteit van de school.

De Meerwaarde is een prachtige school waar je volop de kans krijgt je verder te ontwikkelen. Ook hebben we goede arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve arbeidsongeschiktheid- en ziektekostenverzekering. Iedere medewerker ontvangt een iPad en de studiekosten om een bevoegdheid te behalen, worden betaald door De Meerwaarde. Er heerst een positieve teamgeest en nieuwe collega's worden goed ingewerkt en begeleid. Nieuwe medewerkers bieden wij passende begeleiding. De introductieperiode is maatwerk. Voor docenten bestaat deze bijvoorbeeld uit een introductiedag, (beeld)coaching, training 'de zes rollen van de leraar' en intervisie. Bij elke medewerker kijken we wat er nodig is, zodat hij/zij zich snel thuis voelt op onze school.

Meer weten

Wij nodigen je uit om online te solliciteren door dit sollicitatieformulier in te vullen.
* Deze vacature blijft van kracht tot er een benoeming heeft plaats gevonden.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Contact

Mevr. W. Hooijer

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer   Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.