Speelleerplein de Fonkeling

Speelleerplein de Fonkeling

Onderdeel van: SKOBOS - Oirschot
Onderdeel van: SKOBOS - Oirschot
Basisonderwijs
Rooms-Katholiek

Leren met toekomst

Kom je naar ons speelleerplein, dan zul je ruimte voelen. Niet alleen door het open en transparante gebouw, maar vooral ook door de sfeer die er heerst. Bij de Fonkeling krijgt namelijk iedereen de ruimte te ontdekken wie hij of zij is. Door onderwijs en opvang te bieden op basis van succeservaringen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid leren kinderen wat ze zelf willen bereiken. Én hoe ze dat doen.

Missie

Bij speelleerplein de Fonkeling krijgen kinderen inspirerend aanbod om zichzelf optimaal te ontwikkelen tot zelfbewuste en betrokken mensen, zodat zij een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de dynamische samenleving.
Om dat doel te bereiken vinden we het belangrijk dat ons onderwijs gericht is op kennis én vaardigheden. We laten kinderen ontdekken wat ze kunnen, wat ze leuk vinden en wat hun mogelijkheden zijn. Zo vinden kinderen hun eigen plek: op onze school, in het voorgezet onderwijs én in de maatschappij.

Visie

We heten de Fonkeling en dat is niet voor niets! Wij willen kinderen het onderwijs geven waar ze van gaan stralen. Kinderen vullen, samen met ons, ouders en betrokkenen hun rugzak met toepasbare kennis, vaardigheden en houding. Waarmee ze met een open blik, vol vertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden. Ons onderwijs is erop gericht om betekenisvol te leren. Het begrijpen van de maatschappij en je leren te verhouden tot jezelf, de ander, de wereld om je heen en de tijd waarin je leeft is essentieel. Kinderen leren samen en werken samen in een verrijkende leeromgeving. Onze gedreven medewerkers ondersteunen kinderen in het proces. Ze volgen de behoefte en ontwikkeling. Door het onderwijs daarop aan te passen kunnen kinderen hun mogelijkheden en talenten optimaal ontwikkelen.

Adresgegevens

Bernadettestraat 1
5688 KN Oirschot
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand