De Postiljon

De Postiljon

Soesterberg
Soesterberg
Basisonderwijs
Christelijk
198 Leerlingen

Omschrijving van De Postiljon

De Postiljon is een gastvrije school die een veilige werkplek biedt in een actief lerende omgeving. Onze leerlingen worden zo optimaal mogelijk toegerust met kennis en vaardigheden om hun eigen keuzes te kunnen maken. Zelfstandige individuen die met respect hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Onze identiteit is gebaseerd op een christelijke levensovertuiging waarin ‘oog hebben voor elkaar’ onze inspiratie is. Met elkaar omarmen we de principes van De Vreedzame School, waar de democratie hoog in het vaandel staat en alle stemmen gehoord worden.

We bieden onderwijs aan dat aansluit bij de vaardigheden die kinderen nodig zullen hebben in de 21ste eeuw. Dit doen we in de vorm van IPC onderwijs. Meer hierover leest u onder het kopje IPC School op onze website.

Bijzonderheden

De Postiljon is een van de 9 scholen binnen de stichting PCBO Baarn Soest. 
De scholen variëren qua grootte van ca. 182 tot 310 leerlingen. Het totaal aantal leerlingen van de stichting ligt rond de 2600 leerlingen. Het doel van de stichting is het bieden van kwalitatief goed onderwijs aan de leerlingen binnen de
stichting. Het stichtingbeleidsplan voor de komende jaren is verwoord in het document “Onderbouwd onderwijs met oog op het kind”.
Hierin staat beschreven hoe PCBO Baarn Soest het beste onderwijs kan bieden voor elke leerling door te focussen op drie routes:
1. doelgericht leren
2. waardevol werken
3. samen sturen
Nieuwsgierig geworden naar onze stichting en het koersplan? Bekijk dan ons filmpje op de onderstaande link!
https://www.youtube.com/watch?v=ObteDOHtl7c


 

Adresgegevens

Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand