Onderwijs

Docent Nederlands 2de graad

Terug

Over Willem de Zwijger

Naam school Willem de Zwijger
Contactpersoon Mevr. W.S. Oosterwijk
Plaats Schoonhoven
Denominatie Protestants-Christelijk
Type onderwijs Regulier
Niveau mavo, havo, vwo
Beschrijving CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo in Schoonhoven. Vanuit onze christelijke identiteit leren wij leerlingen om actief betrokken te zijn bij hun eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Daartoe zijn vier kernwaarden geformuleerd: aandacht, groei, verantwoordelijkheid en vertrouwen. We bereiken dit door een organisatievorm met een flexrooster. Dit betekent voor de leerling meer maatwerk, activerend leren, eigenaarschap en keuzevrijheid. Voor de docent betekent dit coachend en begeleidend lesgeven, een professionele houding en actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze school.
Typerend zijn de tweejarige brugperiode en het keuzeaanbod voor de leerlingen. De afdelingen bieden extra vakken zoals LO2, BSM, Cambridge Engels en Wiskunde D. Buiten de lessen om worden leerlingen gestimuleerd hun eigen talenten te ontwikkelen.

Vacature

Functietitel Docent Nederlands 2de graad 
Plaatsingsdatum 27-5-2021
Met ingang van 1-8-2021
Soort vacature Parttime
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE 0,4 - 0,5
Omschrijving Ben jij een tweedegraads docent Nederlands en is het jouw passie leerlingen enthousiast te maken voor de Nederlandse taal? Wil jij je met een team van betrokken collega’s inzetten voor goed onderwijs? En denk je dat te kunnen doen bij CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven? Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken en maken wij graag kennis met jou!
 
Wij zijn m.i.v. het nieuwe schooljaar op zoek naar een docent Nederlands
0,4-0,5 fte
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers? nee
Opleiding 2e graads
Functie-eisen Jouw profiel
Je bent een tweedegraads docent Nederlands en geeft voornamelijk les aan leerlingen in de onderbouw (mogelijk ook bovenbouw). Je staat voor modern onderwijs en probeert dit, als ontwerper van de leeromgeving, graag uit. Door jouw coachende en begeleidende manier van lesgeven weet je leerlingen te boeien en te inspireren voor het vak en de Nederlandse taal. Vanzelfsprekend voel jij je verantwoordelijk voor en ben je aanspreekbaar op de behaalde onderwijsresultaten. Je onderschrijft de christelijke identiteit en draagt dit in woord en daad uit.
Verder ga jij bij de leerling voor:
  • Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie;
  • Betekenisvolle leerdoelen en opdrachten;
  • Het realiseren van eigenaarschap;
  • Het ontwikkelen van vaardigheden in aansluiting op vervolgonderwijs;
  • Differentiatie d.m.v. extra uitdaging dan wel extra ondersteuning.
 
Jouw werkplek
Je bent werkzaam in een modern schoolgebouw met zo’n 100 collega’s en bijna 900 leerlingen. Er heerst een prettige sfeer op school en het onderling vertrouwen tussen leerlingen en docenten is groot.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal Cao VO
Arbeidsvoorwaarden Ons aanbod
Het betreft een tijdelijk dienstverband met na een jaar uitzicht op een vast dienstverband. De CAO VO is van toepassing.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie Meer informatie?
Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met de sectordirecteur havo/vwo, de heer A.T. Seton via telefoonnummer 0182-390539.
 
Reageren
Wij ontvangen graag jouw sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 10 juni 2021. Je kunt deze sturen naar:
CSG Willem de Zwijger, t.a.v. de heer A.T. Seton
Postbus 119, 2870 AC Schoonhoven
Mailen kan ook: secretariaat@csgwillemdezwijger.nl 
 
De school is aangesloten bij Stichting Perspectief, een samenwerkingsverband van 8 protestants-christelijke scholen in de regio Zuid-Holland.
 
Wij werven onze nieuwe collega graag zelf. Acquisitie stellen wij niet op prijs.
Een VOG maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.